Commercieel Administratief Medewerker – Baltussen Parket – Hoogeveen

Baltussen Hoogeveen

Commercieel Administratief Medewerker, 24 tot 36 uur per week, minimaal MBO werk/denk niveau.

De functie:

Wij zijn voor ons hechte team op zoek naar een Administratief Medewerker, welke niet naast het verkoopteam staat, maar daar onderdeel van wil zijn! Binnen onze organisatie is zoveel als mogelijk geautomatiseerd en gekoppeld met Exact Online, zodat er zo min mogelijk terugkerende handelingen plaats vinden en je vooral tijd vrij houdt voor het optimaliseren van de processen. Maar daarnaast rapportages en adviezen geeft aan je teamleden. Contact met onze opdrachtgevers en leveranciers vind je een verrijking van je functie, i.p.v. een noodzakelijke kwaad. Wij vragen ruime boekhoudkundige kennis, maar je vind een goede ondersteuning vanuit ons middelgrote accountantskantoor.

Wij werken vanuit een schitterend monumentaal pand midden in het centrum van Hoogeveen, met eigen parkeergelegenheid en op loopafstand van het station. Onder dit dak bevinden zich twee bedrijven; Baltussen Parket, al meer dan 40 jaar toonaangevend in parket en houten vloeren, door geheel Nederland. Parket Onderhoud Service is onze onderhoudstak, waarbij ook een aantal webshops worden gerund.

Verantwoordelijkheden:

– Het verantwoordelijk zijn voor en verzorgen van de gehele debiteuren administratie, ondersteund door Payt en Exact Online

– Het verantwoordelijk zijn voor en verzorgen van de gehele crediteuren administratie, werkend met een scan en herken module en peppol.

– Voorraadbeheer in samenwerking met inkoper, waarbij vooral een werkbaar systeem moet worden geoptimaliseerd, in balans qua benodigde tijd en mogelijkheden.

– Samenstellen en presenteren management rapportages richt verkoopteam en directie. Waar nodig bij sturen in samenspraak met directie.

– Gedeelde P&O taken, gericht op verslaglegging, subsidie aanvragen, loonadministatie.

De verantwoordelijkheden zullen afgebakend zijn in een functie profiel, maar daarnaast verwachten wij van onze collega, dat er ook eigen inbreng zal zijn, waarbij het optimaliseren van de bedrijfs en administratieve processen erg wordt gewaardeerd.

Lees hier meer…

Wat vind jij er van?


Wil je geen vacature meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1 x per week de nieuwste vacatures in Hoogeveen in je mail. Klik hier om je in te schrijven...